RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 100 drept i Irak

Foto: NABIL AL-JURANI (Ap)
Sist oppdatert:
Årets hittil blodigste dag i Irak.

Minst hundre personer er drept og 300 såret i en rekke angrep i Irak mandag. Myndighetene i landet mener ekstremistene i al-Qaida står bak ugjerningene, melder Reuters.

Angrepene fant blant annet sted i hovedstaden Bagdad, i nærheten av oljeområdet Basra og en rekke andre byer og småsteder i landet.

- Prøver å bevise styrke
Ifølge Reuters skal angrepene ha hatt som mål å vise irakerne at sunnimuslimske opprørere fortsatt er sterke, selv om de har tapt en rekke kamper de siste ukene.

- Til tross for sterke angrep mot al-Qaida, er det fortsatt noen deler av organisasjonen som virker og som prøver å bevise sin styrke, sier generalmajor Qassim al-Moussawi til Reuters.

Angrep mot tekstilfabrikk
Det verste av angrepene mandag fant sted i byen Hilla, rundt 100 kilometer sør for Bagdad. To selvmordsbombere kjørte bilene sine inn i inngangspartiet til en tekstilfabrikk, og sprengte bilene idet arbeiderne var på vei hjem fra jobb.

Da politi og ambulansemannskaper strømmet til for å hjelpe de sårede, ble en tredje bombe sprengt. Minst 45 mennesker ble drept og 190 såret i angrepet, ifølge en sykehuskilde.

Også i Basra tok tre selvmordsbombere i tre biler livet av 21 mennesker. Mer enn 70 personer ble såret i det samme angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere