*Nettavisen* Nyheter.

Minst 107 personer omkom i kranvelt i moské i Mekka

Flere titalls mennesker omkom i en ulykke i Stormoskeen i Mekka, Saudi-Arabia fredag kveld. Foto: Uncredited (Ap)

Minst 107 mennesker mistet livet da en enorm kran veltet og knuste deler av taket i Stormoskeen i Mekka i Saudi-Arabia, opplyser myndighetene i landet.

12.09.15 08:52

I tillegg skal minst 238 personer ha blitt skadd i ulykken, som skjedde fredag kveld, melder det saudiarabiske sivilforsvaret.

Det er så langt kommet få opplysninger om ulykken. Men bilder som er lagt ut på Twitter og andre sosiale medier, viser de store skadene som ble påført moskeen.

Den digre kranen har knust deler av taket og ligger delvis inne i moskeen. Bildene viser også mennesker i blodige klær som prøver å hjelpe skadde og flytte døde ut av bygningen.

Fullt av folk
En reporter fra TV-selskapet Al Jazeera sier det var fullt av folk inne i moskeen da ulykken skjedde selv om fredagsbønnen ikke hadde begynt ennå.

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men TV-stasjonen Al Arabiya melder at sterke vindkast kan ha veltet kranen. Det har vært sterk storm i det vestlige Saudi-Arabia de siste dagene, og det regnet kraftig i Mekka da ulykken skjedde.

Senere denne måneden ventes over to millioner muslimer å delta i hajj, den viktige pilegrimsferden til Mekka og Medina.

Byggearbeider
Det pågår for tiden omfattende byggearbeider på moskeområdet for å kunne ta imot flere mennesker. Planen er å utvide området rundt moskeen med 400.000 kvadratmeter, noe som vil gi plass til 2,2 millioner mennesker.

Myndighetene i Saudi-Arabia prøver å garantere sikkerheten for de mange pilegrimene som hvert år strømmer til landet. I fjor reduserte myndighetene blant annet av sikkerhetsgrunner antall pilegrimer som fikk adgang til moskeen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.