Minst 12 drept i bussulykke

Foto: TOBIAS SCHWARZ (Reuters)

Tvunget av veien på Autobahn i Tyskland.

27.09.10 08:06

Ifølge avisen Bild skal minst tolv mennesker ha omkommet da en buss kolliderte med en brupilar på en motorvei 30 kilometer utenfor Berlin i Tyskland. Ulykken skjedde på A10 ved Schönefelder Kreuz ved Potsdam søndag formiddag.

- En så stor og alvorlig ulykke har vi ikke sett her i området på veldig lang tid, sier en talsmann for politiet, ifølge Die Welt.

Politiet i Frankfurt opplyser til nyhetsbyrået DAPD, at bussen trolig ble tvunget av veien av en bil. Deretter skal bussen ha krasjet inn i broen. Angivelig skal sjåføren av bussen ha prøvd å unngå å treffe en personbil som skal ha kommet inn på motorveien A10 fra sideveien A113.

Ifølge Bild skal personene på bussen være ansatt i en polsk skogbedrift, og var på vei hjem fra en ukes ferie.

Stor redningsaksjon
22 personer skal være skadet i ulykken, og for sju av disse er tilstanden alvorlig.

Det var i alt 47 mennesker på bussen fra selskapet Berliner Kurier, og om bord var det mange unge mennesker som var på vei fra Spania til Polen.

Øyenvitner skal ha snakket om «rystende bilder».

300 redningsarbeidere fra Brandenburg og Berlin er på ulykkesstedet. Veien er sperret og det har oppstått milelange køer på en av hovedveiene inn til Berlin.

Polske turistbusser ofte i ulykker
Telt er blitt satt opp på stedet for å behandle de skadde. Pårørende i Polen er blitt varslet, og flere skal være på vei.

Polske turistbusser skal ifølge Bild ofte være involvert i alvorlige ulykker, både i hjemlandet og utenlands. Årsakene er både dårlig teknisk tilstand på kjøretøyene, sjåførene og for høy hastighet, opplyser avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.