RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 12 omkommet i tornadoer i USA

Minst 12 personer har omkommet i tornadoer som har rammet de amerikanske delstatene Arkansas og Oklahoma.
Minst 12 personer har omkommet i tornadoer som har rammet de amerikanske delstatene Arkansas og Oklahoma. Foto: James Bryant (Ap)
Sist oppdatert:
Minst 12 personer har omkommet i tornadoer som har rammet de amerikanske delstatene Arkansas og Oklahoma. Dødstallet kan stige.

Letemannskaper jobbet mandag på spreng for å finne overlevende eller døde i ruinene av sammenraste hus. Hele nabolag ble rasert i det voldsomme uværet, og fjernsynsbilder viste hus som var revet bort fra grunnmuren de hadde stått på.

- I kveld har jeg vandret gjennom det som for bare noen timer siden var et nabolag fullt av liv, men som nå rett og slett er borte. Et helt nabolag på 50 hus eller deromkring er ødelagt, sa politikeren Tim Griffin til nyhetsbyrået Reuters.

Døde og skadde
I byen Vilonia i Arkansas, som har omtrent 3.800 innbyggere, er minst to døde. En talsperson for sheriffen i Faulkner County sier at det er snakk om flere skadde. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vrakrester ligger igjen etter at en tornado søndag kveld lokal tid rammet byen Mayflower i den amerikanske delstaten Arkansas. Også Oklahoma ble herjet av uvær. Tallet på dødsofre sto mandag på tolv.


En dødbringende tornado traff også byen Mayflower, som ligger ikke langt unna, omtrent 35 kilometer nordvest for delstatshovedstaden Little Rock.

Stormsystem
Omtrent 45 hjem ble ødelagt av uværet, og minst en person ble skadd, opplyser lokalpolitikeren Will Elder.

- Det er veldig farlig her nå. Strømlinjene har falt ned, veier er blokkert og folk må være forsiktige, forteller han.

De mange tornadoene ble utløst da et stort stormsystem beveget seg gjennom Midtvesten og de sørlige delene av USA søndag. Minst 12 tornadoer har revet opp trær og ødelagt flere kraftlinjer.

Tre mennesker døde i det vestlige Pulaski County, opplyser lokale myndigheter.

Store ødeleggelser
I delstaten Oklahoma har to personer mistet livet, og i byen Quapaw er flere bygninger ødelagt, og redningsmannskaper jobber med å få oversikt over situasjonen.

- Flere hjem og bygninger er helt eller delvis ødelagt, sier Keli Cain hos krisehåndteringsmyndighetene i Oklahoma.

Ifølge lokale myndigheter ble blant annet en brannstasjon ødelagt av uværet.

Også i Iowa, Kansas, Nebraska og Missouri ble det meldt om tornadoer søndag ettermiddag og kveld. Også der var det meldt om materielle skader, men det er ikke meldt at mennesker skal ha kommet til skade. (©NTB)

SE VIDEO: Slik ser det ut i byen QuapawMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere