RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 120 omkommet etter flom i India

Sist oppdatert:
Rishikesh (NTB-AFP): Minst 120 personer er bekreftet omkommet etter at monsunregn har ført til oversvømmelser nord i India. Tusenvis av mennesker er på flukt fra hjemmene sine.

Indiske myndigheter satte onsdag inn militære helikoptre for å slippe ned mat og andre forsyninger til befolkningen i delstatene Himachal Pradesh og Uttarakhand. I disse områdene har det siden forrige uke kommet tre ganger så mye regn som normalt for årstiden.

Monsunregnet kom i år en måned tidligere enn det normale, og mange har ikke rukket å komme seg unna vannmassene. Myndighetene jobber intenst for å redde mennesker som har blitt isolert, sier Uttarakhands minister for katastrofehjelp Jaspal Arya.

- Vi har mistet tilgangen til flere landsbyer over hele delstaten, tilføyer Arya. Ifølge det pakistanske forsvaret er fem flybaser i det nordlige India satt i beredskap for å sette fart i arbeidet med å hjelpe de flomrammede.

Flere hus er tatt av jordskred og bruer og veier er skylt vekk. Flere tusen pilegrimer er isolert etter at styrtregn skylte vekk deler av et hinduistisk tempel i et område som kalles «Gudenes land» fordi det huser mange helligdommer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere