RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 132 døde etter storm i Mellom-Amerika

Foto: DANIEL LECLAIR (Reuters)
Sist oppdatert:
Minst 132 mennesker er omkommet under stormen Agatha i Mellom-Amerika. Flom, jordskred og nedbør har drevet over hundre tusen på flukt i Guatemala.

Guatemala By (NTB-Reuters): Tildekket av gjørme graver folk etter savnede familiemedlemmer og venner, mens stanken fra kloakk og våt jord fyller luften i og utenfor Guatemala By.

Den tropiske stormen Agatha traff Guatemala, El Salvador og Honduras i helgen, og i tillegg har vulkanutbrudd skapt frykt for ødelagte avlinger og sult i Guatemala.

Da de første solstrålene tittet fram mandag etter stormen, lå store deler av landet bokstavelig talt begravet i gjørme og vann, og flere steder i hovedstaden har den verste nedbørsmengden siden 1948 skapt gigantiske jordfallshull.

Agatha er den første tropiske stormen som rammer området i årets sesong, og Guatemala er hardest rammet med minst 109 omkomne, og ytterligere 60 savnede. 112.000 mennesker i landet er drevet på flukt fra sine hjem på grunn av oversvømmelser og jordskred.

I El Salvador og Honduras er til sammen 23 mennesker omkommet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere