RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 143 drept i angrep fra Boko Haram

Maiduguri (NTB-Reuters): Dødstallene etter tirsdagens brutale Boko Haram-angrep nordøst i Nigeria fortsetter å stige. Myndighetene sier at minst 143 mennesker ble drept.

Under angrepet stanset militante islamister fra Boko Haram trafikken på en motorvei mellom byene Maiduguri og Damaturu. Opprørerne, som var kledd i militæruniformer, dro så ofrene ut av bilene og drepte dem langs veien, sier vitner og tjenestemenn til nyhetsbyrået Reuters.

- Vi har fjernet lik fra veikanten i hele dag, og det er flere lik i bushen. De er reisende som er skutt på eller slaktet ned av væpnede menn fra Boko Haram, sier tjenestemannen Abdulazeez Kolomi i de lokale miljøvernmyndighetene i området.

Onsdag sa den nigerianske hæren at de drepte 150 medlemmer av Boko Haram i et angrep mot en av islamistbevegelsens leirer forrige uke.

Regjeringen innførte i midten av mai i år unntakstilstand i Borno. Samtidig ble mobilnettet i delstaten stengt for å gjøre det vanskeligere for ulike Boko Haram-grupper å samordne sin virksomhet.

Dette har også gjort det vanskeligere for mediene å følge med på utviklingen i krigen mellom regjeringen og islamistene. Siden 2009 er rundt 1.500 mennesker drept i voldshandlinger nord i Nigeria, der Boko Haram har stått bak angrep spesielt mot kristne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere