Pakistan har meldt 15 soldater savnet etter at de kjempet mot opprørere på grensen til Afghanistan tirsdag denne uken.

Det pakistanske militæret forsøkte å slå tilbake mot Taliban, som forrige fredag krysset grensen fra Kunar-provinsen i Afghanistan og okkuperte landsbyen Batwar i de pakistanske stammeområdene.

- Minst 15 av våre soldater er savnet, sier en høytstående pakistansk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

- Flere hoder er på vei
Talsmann for pakistansk Taliban, Sirajud Din, sendte AFP en horribel video fredag, som viste Taliban-soldater som poserte med tolv avkappede hoder. Taliban hevder hodene tilhører drepte pakistanske soldater.

«Mange av dem ble drept med kuler. Men som du ser, så ble tolv av dem halshogget. Du kan se tolv hoder her, og flere hoder er på vei, » sier Taliban-kommandanten i videofilmen.

Taliban har også lagt fram gjenstander på bakken som skal bidra til å identifisere ofrene, deriblant pakistanske ID-kort.

Pakistanske militærkilder har så langt ikke bekreftet om ofrene på videoen er de samme soldatene som er meldt savnet.

I løpet av sommeren har Taliban stadig brukt mer brutale metoder, som halshogging, i både Pakistan og Afghanistan.

I juli måned frigjorde Taliban en video som viste 17 avkappede hoder som angivelig tilhørte pakistanske soldater.

To barn halshogget
Fredag ble det kjent at en gutt (12) og en jente (6) hadde blitt halshogget i to separate hendelser i Afghanistan denne uken, melder Reuters.

Gutten ble kidnappet og drept i den sørlige provinsen Kandahar onsdag. Guttens hode var plassert ved siden av den døde kroppen som en advarsel til politiet, opplyser guvernørs talsmann, Jawid Faisal.

I en separat hendelse ble en seks år gammel jente halshogget i provinsen Kapisa torsdag.

- Vi er ikke sikre på om hun ble halshogget av familien eller Taliban, men vi vet at Taliban kontrollerer området, sier politisjef Abdul Hamed.

Politisjefen tør ikke å sende etterforskere til området av hensyn til sikkerheten.

Tidligere denne uken ble det kjent at 17 unge mennesker ble enten skutt eller halshogget på en fest i provinsen Helmand. Myndighetene hevder det var Taliban som sto bak ugjerningen.

- Ny taktikk
Fredag ble det også kjent at en gutt (16) ble halshogget i juli måned i Kandahar. Huden til gutten var revet av kroppen. Gutten var anklaget av Taliban for å spionere for myndighetene.

- Det vi opplever nå kan være en ny taktikk hvor Taliban halshogger sivile for å skremme befolkningen, sier Faisal.

I 2014 skal Nato trekke mesteparten av sine styrker ut av Afghanistan og overlate sikkerhetsansvaret til afghanske sikkerhetsstyrker.

Kilder: AFP, Reuters, Daily Mail.