RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 15 drept av bilbombe i Syria

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-AFP): En bilbombe har drept minst 15 personer i byen Homs i Syria. I løpet av helga er det rapportert om kamper over hele landet.

I tillegg til de 15 drepte ble 24 skadd. Hos flere av de skadde er tilstanden kritisk. Også flere bygninger ble skadd av bomben.

Det har vært ei urolig helg i Syria. Natt til søndag endte en offensiv fra regjeringsstyrkene for å sikre hovedstaden Damaskus i voldsomme kamper med opprørere.

Kampene brøt ut i byen Irbin øst for Damaskus. I tillegg ble det skutt mot to andre byer ved hovedstaden. Regjeringsstyrkene angrep både på bakken og fra lufta for slå tilbake opprørerne.

I løpet av helga har det også vært kamper i provinsene Aleppo, Daraa, Homs og Idlib. Syrian Observatory for Human Rights, en opposisjonell aktivistgruppe med base i London, melder om minst 182 drepte som følge av kampene rundt om i landet denne helga.

Analytikere mener offensiven ved Damaskus er et forsøk fra regjeringen på å sette seg i posisjon til å forhandle seg ut av konflikten med opprørsstyrkene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere