RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 15 omkomne i tyfon på Filippinene

Innbyggere ved en båt som ble kastet på land av den sterke vinden onsdag.
Innbyggere ved en båt som ble kastet på land av den sterke vinden onsdag. Foto: Romeo Ranoco (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Minst 15 er døde og nesten 370.000 mennesker er evakuert fra sine hjem etter at den kraftige tyfonen Rammasun nådde Filippinenes hovedstad Manila.

Vinden har revet ned trær og strømledninger. Flere veier er stengt, og Filippinenes største strømleverandør melder om strømbrudd i 85 prosent av områdene på landets største øy Luzon.

Sterk vind

Ni av de omkomne, blant dem en 11 måneder gammel gutt, ble slått i hjel av trær, strømmaster og andre gjenstander som ble revet ned av vinden. Tre druknet, to ble slått ned av lynet og én døde av hjerteinfarkt.

Vindkastene har vært oppe i 150 kilometer i timen.

Nesten 370.000 mennesker er evakuert, hovedsakelig fra den østlige Albay-provinsen. De evakuerte tas hånd om på skoler og rådhus.

Tyfonen er den sterkeste som hittil i år har rammet Filippinene, og den har alt forårsaket materielle ødeleggelser på øyer øst i landet.

Den britiske varslingstjenesten Tropical Storm Risk sier tyfonen er av styrke to på en skala fra én til fem, men varsler at den vil stige til styrke tre på vei ut i Sør-Kinahavet.

Stengte børsen

Regjeringskontorer, skoler, forretninger og børsen ble alle stengt onsdag morgen før tyfonen nådde Manila.

Over 200 flygninger er kansellert på grunn av været. Et Boeing 777-fly fra Singapore Airlines fikk et hull i vingen da vinden flyttet det fem meter ved flyplassen.

Deler av Filippinene slikker fortsatt sårene etter tyfonen Haiyan som tok over 6.100 menneskeliv i november i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere