*Nettavisen* Nyheter.

Minst 150 omkom i flyulykke i India

Foto: AP (Ap)

Flyet skled av rullebanen og utfor et stup. Utrolig nok finnes det overlevende.

22.05.10 18:12

Mellom 150 og 160 personer omkom i en flyulykke i den sørlige delen av India lørdag, ifølge indiske myndigheter.

Ulykken skjedde tidlig på morgenen i forbindelse med landing utenfor byen Mangalore.

Flyet - en Boeing 737-800 på vei fra Dubai - forsøkte å lande, men klarte ikke å stoppe i tide. Flyet skled av rullebanen, over et stup og ut i skogen hvor det umiddelbart tok fyr.

Fant en jente
Skrekkslagne pårørende inne på flyplassen fikk se hvordan flammene sto opp av det sønderrevne flyet.

Brann- og redningsmannskaper kom raskt til stedet, hvor de møtte et forferdelig syn: Vrakdeler, kabler, sønderrevne trær og ikke minst horder av utbrente lik, flere av dem fortsatt i setene med beltene på.

To redningsmenn ble ifølge Sky News observert mens de løp for livet med en liten jente i armene. Jenta var dekket av skum og behandles nå for alvorlige brannskader på sykehuset.

Bare noen få mennesker har overlevd ulykken.

«Table top» landingsstripe
Mangalore flyplass har en såkalt «table top» landingsstripe. Det betyr at den ender i en dal, med de åpenbare konsekvenser det får for fly som ikke klarer å stanse i tide.

Det ble ikke slått noen alarm fra flyet i forbindelse med landingen. Piloten skal ha vært en erfaren flyger som har landet på den spesielle flyplassen flere ganger tidligere.

Foreløpige teorier går ut på at et landingshjul skal ha kollapset under landingen, og at dårlige værforhold bidro til de verst tenkelige konsekvenser.

- Flyet ristet kraftig, før det ble revet i to, sier en av de overlevende, Pradeep, til TV-kanalen CNN-IBN.

- Alle er døde
Ifølge selskapet Air India var det 160 personer om bord, hvorav 6 tilhørte besetningen. Tidligere meldinger tydet på at antallet passasjerer var noe høyere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.