RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 16 døde etter snøstorm

Foto: Steve Pope (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fire meter med snø er svært uvanlig i Midtvesten.

Ifølge Storm Weather Center er det ørkenstatene Utah, Nevada, Colorado og Arizona som har fått det verste uværet. Snømengdene har i denne delen av USA lammet flytrafikken, skoler og offentlige kontorer er stengt, og bilister sitter fast i snøen.

Fire meter med snø
Enkelte steder har det falt fire meter snø i løpet av de siste dagene. Varsel om kraftig vind, snø og regn er sendt ut fra myndighetene.

Sjekk været der du bor

Snøstormen er på vei nordøst gjennom Midtvesten, og beveger seg så ut over de store sjøene på grensen mellom USA og Canada. Det er ventet full storm og opptil 90 centimeter snø fra onsdag til lørdag, heter det fra meteorologene ved National Weather Service.

Iowa har ikke opplevd slike snømengder på over 20 år.

Uværet har fått skylden for minst 16 dødsfall, melder BBC. De fleste som har omkommet har vært utsatt for en eller annen form for bilulykke.

Snøballkrig
Ved University of Wisconsin i Madison har studentene funnet på andre ting enn å gå på forelesning. For første gang siden 1990 er klasser avlyst ved universitetet og flere benyttet anledningen til å kaste noen snøballer på andre medstudenter.

Storm melder om at det bak uværet strømmer inn iskald luft. Torsdag vil temperaturen falle under minus ti grader i Chicago.

De store nedbørmengdene gjør også at det er sendt ut flomvarsel for områdene rundt elvene i statene Mississippi og Tennessee.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere