RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rick McFarland (Ap)

Minst 16 døde i flom

Sist oppdatert:
Flom rammet delstaten Arkansas i USA fredag.

Minst 16 personer omkom og mer enn 70 er savnet etter at flere elver i turområdet rundt Camp Albert Pike i Arkansas fredag ble rammet av flom.

Ifølge nyhetsbyrået AP falt det 19,3 centimeter regn over natten, og det kraftige regnværet førte til at en rekke mennesker ble fanget i avsidesliggende daler etter at vannet steg med rundt 2,4 meter i løpet av en time.

- 200-300 i området
- Vi vet ikke hvem og hvor mange som var i området i går kveld, dette er et svært stort område, sier talsmann Bill Sadler i politiet til AP.

Ifølge Sadler er det foreløpig bekreftet at 16 personer er omkommet, men letemannskaper fra politi- og brannvesen leter etter savnede.

- Dette er ikke en endagshendelse. Det kommer til å ta to eller tre uker å få oversikt over dette, sier Gary Fox som hjelper til med å koordinere hjelpearbeidet.

Det lokale Røde Kors sier at det var anslagsvis 200-300 personer området da flommen rammet, og Brigette Williams i Røde Kors er usikker på hvor mange av dem som var tilreisende og hvor mange som har lokal tilhørighet i Arkansas.

- Intens redningsaksjon
Ifølge guvernør Mike Beebe rammet flommen området i 05.30-tiden lokal tid.

Han har ingen umiddelbare planer om å oppsøke Camp Albert Pike.

- Jeg vil ikke komme i veien for hjelpemannskapene, sier han.

- Dette er en intens redningsaksjon, sier Beebe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere