RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mohammad Iqbal (AP/Scanpix)

Minst 16 drept i Pakistan

To bilbomber eksploderte lørdag formiddag.

I Peshawar ble minst ti personer drept og 71 skadet, mens seks ble drept og rundt 30 ble skadet i byen Bannu. Angrepene nordvest i landet ble gjennomført av selvmordsaktivister som utløste biler fullastet med sprengstoff.

Ifølge Reuters skal angrepene være et bevis på at militante opprørere fortsatt har slagkraft selv etter at Taliban-kommandant Baitullah Mehsud ble drept i et rakettangrep forrige måned.

Bilbomben i Peshawar ble detonert utenfor et kjøpesenter. Selvmordsaktivisten kastet først en granat mot en folkemengde før han bilbomben gikk i luften.

Noen timer tidligere kjørte en lastebil fullastet med sprengstoff inn i politistasjon i Bannu. De fleste som ble skadet og drept i denne aksjonen var politimenn.

Byen er innfallsporten til Nord-Waziristan, som er et urolig stammeområde på grensa til Afghanistan og et kjerneområde for medlemmer av Al-Qaida og Taliban.

- Vi vil gjennomføre flere slike angrep, og disse vil bli mye kraftigere, sier Taliban-talsmann Qari Hussain til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere