Minst 19 drept i nye kamper i Syria

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Syriske soldater har drept 19 mennesker i kamper for å gjenerobre forsteder i Damaskus fra opprørere.

Stridsvogner og annet tungt materiell er satt inn i kampene om Saqba, Hammouriya og Kfar Batna.

Rundt 2.000 soldater gikk grytidlig søndag til angrep mot opprørerne i de østlige utkantene av Damaskus, sa aktivister i området ifølge nyhetsbyrået Reuters. Områdene der det ble kjempet, ligger bare få kilometer fra president Bashar Assads hovedkvarter.

- Det er en bykrig som pågår, det ligger lik i gatene, sa en aktivist på telefon fra Kfar Batna. Ifølge andre øyenvitner i disse områdene hadde 14 sivile og fem væpnede opprørere mistet livet i de nye kampene i Syria.

Utenriksministrene fra medlemslandene i Den arabiske liga skal møtes 5. februar for å drøfte krisen i Syria, sa ligaens assisterende generalsekretær Ahmed Ben Helli søndag. Blant spørsmålene som ventes tatt opp, er om ligaens observatører skal trekkes ut av landet.

Ligaens leder Nabil Arabi legger skylden for at observatørene kan bli trukket ut på Assad og hans regjering. De har bevisst økt spenningen i Syria og er derfor ansvarlige for at flere mennesker blir drept, sier han. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.