RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 201 døde i gruveulykke - flere hundre fortsatt innesperret

TRAGEDIE I TYRKIA: Opptil 787 arbeidere var i kullgruva da den ble rammet av en eksplosjon tirsdag. Av disse er over 360 levende og døde hentet ut. På bildet bæres liket av en kullgruvearbeider til en ambulanse.
TRAGEDIE I TYRKIA: Opptil 787 arbeidere var i kullgruva da den ble rammet av en eksplosjon tirsdag. Av disse er over 360 levende og døde hentet ut. På bildet bæres liket av en kullgruvearbeider til en ambulanse. Foto: Osman Orsal (Reuters)
Sist oppdatert:
Den tyrkiske energiministeren Taner Yildiz bekrefter at minst 201 mennesker omkom i gruveulykken i Tyrkia. Over 400 er fortsatt innesperret i kullgruva.

201 er bekreftet døde, og dødstallet kan komme til å stige, ifølge Yildiz.

Han opplyser at så mange som 787 arbeidere var i kullgruva da den ble rammet av en eksplosjon tirsdag. Av disse er over 360 levende og døde hentet ut.

– Tiden er ikke på vår side, sa Yildiz natt til onsdag.

Ulykken skyldtes en eksplosjon som kan ha blitt forårsaket av en teknisk feil. Redningsmannskapene har pumpet oksygen inn i gruva for å hindre at de innesperrede blir kvalt.

Gruvearbeiderne befinner seg om lag 2 kilometer under bakken og 4 kilometer fra utgangen. Hvis ikke ventilasjonen i gruva fungerer, er risikoen for oksygenmangel og røykskader høy.

Av dem som er reddet ut av gruva, er over 70 innlagt på sykehus med skader, ifølge Yildiz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere