RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 22 døde i togulykke i Russland

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-Reuters): Minst 22 personer omkom og 55 ble skadd i en togavsporing i Russland fredag. Myndighetene utelukker ikke at avsporingen kan ha blitt forårsaket av en bombe.

Toget sporet av da det var på vei fra Moskva til St. Petersburg i Russland fredag. Fire vogner skal ha havnet utenfor skinnegangen.

Det er det russiske transportdepartementet som har oppjustert tallet på døde og skadde etter at det først ble meldt om ti omkomne og 130 skadde i ulykken.

- Tallet stiger fordi redningsoperasjonen nettopp er kommet i gang, sier en tjenestemann i departementet til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Ulykken skjedde da toget var på vei gjennom provinsen Novgorod. Russisk politi vil ikke utelukke at toget ble angrepet, muligens med en bombe.

- Det ble oppdaget et hull på 1 diameter like ved skinnegangen. Vitner forteller om et høyt smell like før ulykken. Alt dette peker mot at det kan dreie seg om terrorisme, sier en politikilde til nyhetsbyrået Interfax. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere