Gå til sidens hovedinnhold

Minst 22 drept under uro i Bangladesh

Dhaka (NTB-AFP): Dødstallet etter de omfattende demonstrasjonene i Bangladesh søndag har steget til minst 22, ifølge politiet.

Hundretusener av islamister demonstrerte søndag med krav om strenge religiøse lover i landet. I tillegg til de drepte ble flere hundre såret i sammenstøt med politiet.

«Ett poeng, ett krav: Heng ateistene!» ropte demonstrantene mens de marsjerte i hovedstaden Dhaka. Det var islamistbevegelsen Hefajat-e-Islam som arrangerte demonstrasjonen, og ifølge politiets anslag deltok oppimot 200.000 mennesker.

I sentrum av Dhaka oppsto det harde sammenstøt mellom demonstranter og politi. Ifølge øyenvitner brøt det blant annet ut opptøyer da politiet forsøkte å stanse en gruppe demonstranter som var væpnet med kjepper.

Sykehuskilder forteller at flere av ofrene var skutt i hodet, og øyenvitner og lokale medier melder at politiet åpnet ild mot demonstrantene for å spre dem. Politiet hevder selv at det kun ble skutt med gummikuler.

Hefajat-e-Islam er en ny bevegelse i Bangladesh som krever dødsstraff for mennesker som fornærmer islam. Gruppen mener også at menn og kvinner ikke skal kunne omgås hverandre fritt, og den vil ha en islamsk grunnlov i landet. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka