*Nettavisen* Nyheter.

Minst 24 politimenn drept i angrep i Sinai

Minst 24 egyptiske politimenn skal ha blitt drept etter å ha blitt beskutt med rakettdrevne granater nord på Sinai-halvøya.

19.08.13 10:27

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Minst 24 egyptiske politimenn skal ha blitt drept etter å ha blitt beskutt med rakettdrevne granater nord på Sinai-halvøya.

Minst to politimenn ble i tillegg såret, opplyser militære kilder og helsepersonell. Politimennene satt i to busser og var på vei til byen Rafah, like ved Gazastripen og Israel, da de ble angrepet mandag morgen.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak, men mistanken rettes mot ytterliggående islamister. Angrepet er det blodigste på halvøya på flere år.

Uroen på Sinai-halvøya er trappet opp etter at det egyptiske militæret avsatte landets islamistiske president Mohamed Mursi i et kupp 3. juli.

Væpnede menn har de siste ukene gjennomført nesten daglige angrep mot politi og soldater. Siden 5. juli er 28 politifolk og 21 soldater drept, i tillegg til de over 20 som ble drept mandag, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP.

Også en koptisk kristen prest er drept i uroen.

Sinai-halvøya består av store ørkenområder som for det meste er befolket av beduinstammer. Beduinene anklages for å samarbeide med ytterliggående islamister.

Den egyptiske hæren hevder å ha drept nesten 70 «terrorister» på Sinai-halvøya siden 3. juli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.