*Nettavisen* Nyheter.

Minst 25 drept i eksplosjoner i Nigeria

Kano (NTB-Reuters-AFP): Minst 25 mennesker er drept i en serie eksplosjoner på en busstasjon i Nigerias nest største by, Kano. Byen ligger i et område hvor islamistbevegelsen Boko Haram har gjort opprør.

Fem eksplosjoner rammet busstasjonen i Sabon Gari-området i Kano mandag. Det brøt ut panikk etter eksplosjonene, og mange skadde flyktet fra stedet før de kunne få behandling.

- Etter eksplosjonene så vi skyer av svart røyk, og det hersket full forvirring da folk forsøkte å rømme, sa mekanikeren Tunde Kazeem til nyhetsbyrået AFP. Soldater og politifolk sperret raskt av området rundt busstasjonen.

Mange av bussene som går fra stasjonen i Sabon Gabi, frakter folk til de sørlige delene av Nigeria der et flertall er kristne. Busstasjonen ble også angrepet i januar i fjor, og flere mennesker kom til skade.

Myndighetene la skylden for denne aksjonen på Boko Haram, som kjemper for å få innført den strenge islamistiske straffeloven Sharia i Nigeria. Nigerianske myndigheter kom ikke umiddelbart med noen kommentar til mandagens eksplosjoner i Kano. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.