RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 25 omkom i tyfonen Usagi i Kina

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-AFP): Minst 25 personer mistet livet da supertyfonen Usagi rammet de sørlige delene av Kina i helgen. Mandag nådde den Hongkong.

Usagi er verdens kraftigste tyfon hittil i år. Meldingene om de 25 omkomne ble kjent etter at uværet slo innover storbyen Shanwei i Guangdong-provinsen, nordøst for Hongkong. Flere av ofrene er blitt truffet av gjenstander som vinden har revet løs fra bygninger. Andre har druknet i oversvømmelser.

Hongkongs myndigheter sier stormen utgjør «en alvorlig trussel» mot byen. Befolkningen er bedt om å forberede seg på voldsom vind og mulige oversvømmelser. Mandag ble tusenvis av flypassasjerer i byen forsinket på grunn av uværet.

Stormen kan ifølge medier være den voldsomste siden 1984. Ifølge den amerikanske marinens tyfonvarslingssenter er Usagi like sterk som en orkan i kategori 4.

Nyhetsbyrået Xinhua melder at tog er innstilt, at 47.000 fiskebåter har måttet holde seg i havn, og at vinden er kraftig nok til å blåse biler av veien, ifølge myndighetene. I hele 14 kystbyer var skolene stengt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere