RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 26 drept i turiststrøk i Kenya

Minst 26 mennesker ble drept og mange ble såret da rundt 50 militante islamister stormet en landsby på kysten av Kenya søndag.

– Det er trolig al-Shabaab som står bak angrepet, sier en talsmann for den kenyanske regjeringshæren.

– Hittil har vi samlet 26 døde og fraktet dem til likhuset, men vi leter fortsatt etter flere, opplyser en talsmann for de lokale myndighetene.

Siste i rekken

Den somaliske islamistgruppen har gjennomført en rekke angrep og terroraksjoner i Kenya siden 2011, da kenyanske styrker krysset grensa for å gi somaliske regjeringsstyrker en hjelpende hånd.

I september i fjor ble 67 mennesker drept i terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi, mens tre personer ble drept og 86 ble såret da to bomber eksploderte på en bussterminal i den kenyanske hovedstaden i begynnelsen av mai.

Populær blant turister

Mpeketoni ligger langs hovedveien som går langs kysten, rundt 30 kilometer fra øya Lamu, og er et travelt handelssentrum i området.

Landsbyen er også populær blant turister og står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det er ikke kjent om det er turister blant de drepte eller sårede etter angrepet. Situasjonen i landsbyen var i morgentimene mandag rolig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere