RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Monsun sørger for flom i store deler av Pakistan.
Monsun sørger for flom i store deler av Pakistan. Foto: B.K.Bangash (Ap)

Minst 267 døde etter flom i Pakistan

Sist oppdatert:
Verst går det utover landets aller fattigste.

Den kraftige monsunen som herjer i Pakistan har sørget for flom i store deler av landet de tre siste dagene. Elver er oversvømt, skred har blitt utløst og hele landsbyer er blitt ødelagt.

Dusinvis av mennesker har druknet, mens andre har blitt knust under kollapsen av bygninger eller blitt truffet av lynnedslag, skriver BBC News.

Dødstallene har fredag steget til minst 267, opplyser rednings- og regjeringsmyndigheter til AP.

Forventes å stige
Det er den nordvestre delen av landet som skal være hardest rammet av flommen. Minst 245 mennesker skal ha mistet livet i ulike deler av denne provinsen de tre siste dagene, forteller Mujahid Khan i Edhi-organisasjonen, en privatdrevet redningsorganisasjon som opererer på tvers av landet. I Kashmir er minst 22 personer bekreftet omkommet torsdag kveld.

Dødstallene er forventet å stige fordi mange mennesker fremdeles er savnet, skriver AP.

De fattigste rammes
De voldsomme værforholdene sliter på den dårlige infrastrukturen for fattige pakistanere. Det er ofte Pakistans fattigste innbyggere som bor i flomutsatte områder fordi de ikke har råd til sikrere land. Redningsmannskaper er dårlig utstyrt, og sliter med å nå menneskene som er strandet i fjerntliggende landsbyer.

Ifølge tjenestemenn skal flommene være de verste på 80 år, og mer kraftig nedbør er ventet i store deler av Pakistan i minst én dag til.

Været hindrer redningshelikopter
Pakistansk fjernsyn har vist bilder av mennesker som klamrer seg til gjerder og andre stasjonære elementer mens vannet til tider renner over hodene på dem, og biler som blir dratt av gårde med alt vannet.

- En redningsaksjon med helikopter lar seg ikke gjennomføre på grunn av det dårlige været. Det er bare 48 redningsbåter tilgjengelig for redning, uttalte en FN-talsmann på torsdag ifølge AP.

Ifølge Hæren skal alle tilgjengelige militære tropper ha blitt utplassert til hjelpearbeid. Flomvarsler er også utstedt i mange deler av landet, og de som bor i lavtliggende områder har blitt rådet til å flytte til områder som ligger på høyere grunn, skriver BBC News.

Det kraftige monsunregnet kan også ha vært en faktor til flyulykken i den pakistanske hovedstaden Islamabad onsdag, der 152 mennesker mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere