Minst 278 drept i sammenstøtene i Egypt

Foto: STRINGER (Reuters)

Minst 278 mennesker er drept og 1.403 såret over hele Egypt etter at militæret onsdag gikk til aksjon mot islamistenes leirer.

15.08.13 15:31

Kairo (NTB-AFP-DPA): Blant de døde er 43 politimenn, opplyser det egyptiske innenriksdepartementet onsdag kveld, som dermed oppjusterte antall drepte til nesten det dobbelte.

Det muslimske brorskap har på sin side hevdet at så mange som 2.200 mennesker er drept og 10.000 såret i det bevegelsen kaller en massakre.

Også FN antyder at flere hundre trolig er drept eller såret det siste døgnet, og generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer voldsbruken.

- I kjølvannet av voldsbruken i dag oppfordrer generalsekretæren alle egyptere til å gjøre alt de kan for å fremme forsoning, sier Bans talsmann Martin Nesirky.

Sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon tidlig onsdag morgen for å rydde leirene der tusener av tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi har holdt stand i over én måned.

Egypts innenriksminister avviser opplysningene om at to sentrale ledere i Det muslimske brorskap er pågrepet av egyptiske sikkerhetsstyrker.

- Det stemmer ikke, de to er ikke pågrepet, sa innenriksminister Mohamed Ibrahim onsdag kveld.

Tidligere på dagen opplyste sikkerhetskilder at Essam El-Erian og Mohammed El-Betalgi var pågrepet i forbindelse med at sikkerhetsstyrker fjernet en av Brorskapets protestleirer i Kairo.

De to har siden begynnelsen av juli stått på en liste over folk som er siktet for å ha oppfordret til voldsbruk.

Onsdag kveld kunngjorde sikkerhetsstyrkene at de hadde full kontroll over den største av protestleirene hvor tilhengere av Egypts avsatte president Mohamed Mursi har holdt til i halvannen måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.