Minst 28 døde da menn gikk berserk med kniv på togstasjon

28 DREPT: Politiet gjør undersøkelser på stedet etter at en gruppe bevæpnede menn gikk til angret på tilfeldige personer på togstasjonen Kunming i Yunnan-provinsen i Kina lørdag kveld, lokal tid.

28 DREPT: Politiet gjør undersøkelser på stedet etter at en gruppe bevæpnede menn gikk til angret på tilfeldige personer på togstasjonen Kunming i Yunnan-provinsen i Kina lørdag kveld, lokal tid. Foto: Stringer/china (Reuters)

I Kina.

01.03.14 22:14

Minst 28 mennesker ble drept og 162 såret da flere menn bevæpnet med kniver gikk til angrep på menneskemengden på en togstasjon sørvest i Kina.

Statlige kinesiske medier kaller angrepet et «terrorangrep». Mennene gikk til angrep sent lørdag kveld på ventende passasjerer på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Politiet skjøt og drepte fem av angriperne, ifølge en melding fra den lokale tv-stasjonen K6 på Sina Weibo, den kinesiske versjonen av Twitter.

Et stort område ble sperret av, men bilder på sosial medier viste blodspor på stasjonsgulvet og medisinsk personell som tok seg av de døde som lå på bakken. Det var også bilder av folk som samlet seg utenfor togstasjonen.

Yunnan-provinsen opplever sjelden voldsangrep av denne typen, og det er foreløpig ikke kjent hva som var motviet for angrepet.

Onsdag åpner nasjonalforsamlingen i Beijing og i forbindelse med dette møtet pleier myndighetene hvert år å skjerpe sikkerheten rundt om i landet.(©NTB)

Minst 28 mennesker ble drept og 162 såret i knivangrepet. Foto: Wong Campion (Reuters)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.