RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 30 drept i angrep mot sjiaer i Irak

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-AFP): En rekke bombeangrep rettet mot sjiamuslimske pilegrimer tok onsdag livet av minst 30 personer i Irak.

Angrepene skjedde nord og vest i Irak og er de siste i en flere måneder lang voldsspiral som myndighetene ikke ser ut til å greie å stanse.

Volden har blant annet ført til at statsminister Nuri a-Maliki har bedt USA om hjelp.

Onsdagens angrep ble gjennomført dagen før Iraks sjiamuslimer markerer den viktige religiøse høytiden ashura. I utkanten av Baquba nord for Bagdad ble åtte mennesker drept og 28 såret da tre bomber eksploderte i rask rekkefølge.

Øst for byen Tikrit ble elleve personer er drept, blant dem tre politimenn, da en selvmordsbomber sprengte en bil i luften ved en kontrollpost. Og i nærheten av Fallujah, en tidligere bastion for sunnimuslimske opprørere, ble fire personer drept da tre bomber gikk av ved hjemmene til to politimenn. Sju andre ble drept i voldshandlinger rundt Bagdad og nord i landet.

Angrepene antas å ha blitt gjennomført av sunnimuslimske opprørere som kjemper mot den sjiadominerte regjeringen i Bagdad, og som mener den sjiamuslimske versjonen av islam er vranglære. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere