*Nettavisen* Nyheter.

Minst 30 drept i bombeangrep i Syria

Damaskus (NTB-Reuters-AFP): Minst 30 personer er drept og flere såret i et bilbombeangrep nord for den syriske hovedstaden Damaskus.

Angrepet skjedde nær Suheil-moskeen i Rankus, en landsby rundt 45 kilometer nord for hovedstaden, fredag. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er 37 personer drept og rundt 100 såret, men tallene er ikke bekreftet fra annet hold.

En lokal aktivist sier til nyhetsbyrået Reuters at regjeringsstyrkene begynte å skyte mot området kort etter eksplosjonen. Andre aktivister sa de fryktet nye angrep og oppfordret innbyggerne i Rankus til å holde seg borte fra offentlige steder.

Rankus ligger i regionen Qalamun, der opprørere som kjemper mot president Bashar al-Assad og hans regime, har kontroll over store områder. Den syriske regjeringshæren har tidligere påført landsbyen omfattende skader i kamper mot opprørerne.

Det som for to og et halvt år siden begynte som fredelige protester mot Assad-regimet, har utviklet seg til en åpen borgerkrig. Mer enn 100.000 mennesker skal til nå ha blitt drept i konflikten i Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.