RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ TAKET: Her sitter to personer i bagasjerommet, og en person sitter på taket, mens bilen kjører på veien inn til Strømstad sentrum.
PÅ TAKET: Her sitter to personer i bagasjerommet, og en person sitter på taket, mens bilen kjører på veien inn til Strømstad sentrum. Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Minst 30 nordmenn arrestert i Strømstad

Sist oppdatert:
Festen fikk en brå slutt for nordmenn med for høy promille skjærtorsdag.

STRØMSTAD (Nettavisen): Allerede i sekstiden torsdag morgen satte de første kolonnene med norske biler kursen mot nabolandet for å feste i Strømstad.

I fjor gjestet mellom 8000-10.000 nordmenn Strømstad skjærtorsdag, og 25-30 personer ble pågrepet i løpet av dagen og natt til langfredag.

Les også: - Drikkinga og bilene er det beste

Klokken 15.00 skjærtorsdag var det 15 nordmenn arrestert i Strømstad, i tillegg til de to nordmennene som ble pågrepet natten i forveien.

Klokken 19.00 hadde det tallet steget til 30, får Nettavisen bekreftet av politiet i Strømstad.

- De var rett og slett fulle, sier stasjonssjef Henrik Rørberg, stasjonssjef ved politistasjonen i Strømstad til Nettavisen.

Han sier at festen likevel har gått roligere for seg i år.

- Det ser ut til at færre har tatt turen hit i år. Så langt har det egentlig gått veldig bra, selv om en del personer er arrestert, sier han.

Selv om Systembolaget (polet) i byen har holdt stengt hver skjærtorsdag siden 2008, ser det ikke ut til å ha lagt noen demper på feststemningen. De fleste Nettavisen prater med drikker medbragt alkohol i store mengder.

- Promillen til de fleste som er her er høy som vanlig, sier stasjonssjefen.

Bilene som kommer fra Norge til Strømstad er ofte pyntet med flagg og annet utstyr i anledning dagen. Bassmusikken dundrer ut fra høyttalerne, og folk henger ut av vinduene mens de synger med på musikken.

Langs veien gjennom sentrum står det biler parkert, noen har stoppet for en drikkepause, andre for å gjøre sitt fornødne, mens mange parkerer praktisk talt i veien og slapper av.

Flere biler kjører også ulovlig, med passasjerer sittende både på taket, og i åpne bagasjerom. Flere kaster ut glassflasker fra bilene som knuser i det de treffer asfalten.

På tross av at store politi- og vekterstyrker er på plass for å følge påskefesten, ser det ut til at den uforsvarlige kjøringen får passere, så lenge bilene holder fartsgrensen.

Norsk politi er også i Strømstad skjærtorsdag for å bistå sine svenske kolleger, mens svensk politi tar turen til Norge og Halden i løpet av kvelden for å følge den noe uvanlige påsketradisjonen videre.

Se bilder av nordmenn på fyllefest i Strømstad:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere