Gå til sidens hovedinnhold

Minst 30 omkom i jordskjelv i Pakistan

Quetta (NTB-Reuters-AFP): Minst 30 mennesker mistet livet i et jordskjelv sørvest i Pakistan. Mange jordhytter er ødelagt i skjelvet, som hadde en styrke på 7,8.

Skjelvet som tirsdag rammet provinsen Baluchistan gjorde store materielle skader i provinsens hovedstad Quetta. Rystelsene var tydelig merkbare både i den pakistanske havnebyen Karachi og i Indias hovedstad New Delhi, der flere bygninger ristet.

Skjelvet skjedde rundt klokken 13.30 norsk tid og var 23 kilometer dypt, ifølge den amerikanske geologiske tjenesten USGS. Episenteret for skjelvet var sørvest for byen Khuzdar i et isolert fjellområde med dårlig infrastruktur og liten befolkning.

- Vi forsøker å skaffe oss oversikt over skadene, sa innenriksminister Asad Gilani i provinsregjeringen i Baluchistan. Den pakistanske avisen Express Tribune meldte på sine nettsider at takene på to skoler i distriktet Arawan hadde rast sammen.

I april i år omkom rundt 30 mennesker i Baluchistan, da et jordskjelv rammet grenseområdene mellom Iran og Pakistan. Baluchistan er i flatemål den største av Pakistans fire provinser, men er tynt befolket. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget