RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 33 drept i angrep nord i Irak

Kirkuk (NTB-Reuters-AFP): Minst 33 mennesker er drept i samordnede angrep mot en politistasjon i byen Kirkuk nord i Irak. Stasjonen ble stormet av væpnede menn, etter at en selvmordsbomber hadde sprengt seg i lufta utenfor.

Angriperne som gikk til aksjon søndag morgen, forsøkte tilsynelatende å få kontroll over bygningen. De ble slått tilbake, sa politigeneral Natah Mohammed Sabr som leder krisetjenestene i Kirkuk.

Ingen tok umiddelbart på seg skylden for angrepene. Men militante sunnimuslimer og medlemmer av terrornettverket al-Qaidas grupper i Irak retter med jevne mellomrom angrep mot regjeringsbygninger og sikkerhetstjenester i Irak.

Søndagens angrep skjedde mens irakiske politikere forberedte nye forsøk på å løse den politiske krisen i landet. Tidligere allierte av statsminister Nuri al-Maliki har i flere uker holdt protestaksjoner med krav om at han må gå av.

Lørdag la regjeringen i Bagdad fram statistikk som viser at tallet på voldshandlinger i Irak sank fra desember i fjor til januar i år. Dette strider mot nyhetsbyrået AFPs tall, som tyder på at januar ble den blodigste måneden landet har opplevd siden september i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere