*Nettavisen* Nyheter.

Minst 35 drept i en rekke kirkeangrep i Nigeria

Foto: AFOLABI SOTUNDE

Abuja (NTB-Reuters-AFP): Kristne nigerianere ble første juledag rammet av i alt fem bombeangrep. Minst 35 mennesker er drept og mange flere såret.

25.12.11 19:20

Lik, bygningsrester og utbombede biler preget første juledag i flere byer i Nigeria, og de fleste kirkene er forlatte fordi de kristne frykter flere angrep.

Den ytterliggående islamistiske gruppa Boko Haram sier den står bak alle angrepene de siste dagene. Første juledag ble det meldt om fem eksplosjoner i til sammen fire byer. Flere av bombene gikk av idet julemesser var i ferd med å avsluttes, og folk var på vei ut av kirkene.

Det første og blodigste angrepet fant sted ved den katolske kirken St. Theresa i forstaden Madela like utenfor hovedstaden Abuja, der minst 30 mennesker ble drept, ifølge sogneprest Francis Aniezue.

Nigerianske myndigheter har ikke kunnet hindre bombeangrepene til tross for at de har intensivert kampen mot Boko Haram og hevder de har pågrepet flere av gruppens medlemmer.

- Vi vil fortsette å utføre slike angrep i nordlige områder de neste dagene, truer talsmann for Boko Haram, Abul Qaqa, til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.