RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 39 drept i sammenstøt i Mexico

Sist oppdatert:
Minst 39 er drept i sammenstøt mellom politi og væpnede personer i delstaten Michoacan i Mexico, i et område der mektige narkogjenger har vært aktive i flere år.

Blant de drepte er 37 sivile og to føderale politimenn, opplyser en føderal tjenestemann til nyhetsbyrået AFP. Kilden sier dødstallet er «foreløpig», og lokale medier melder at så mange som 43 væpnede sivile er drept.

En annen tjenestemann opplyser ifølge nyhetsbyrået Reuters at tre politimenn er drept.

Angrep politiet

Fra offisielt hold er det ikke kommet noen detaljerte opplysninger om hendelsen, men lokalmediene skriver at den væpnede gruppen åpnet ild mot en politikolonne. Deretter søkte de tilflukt på en bondegård, og en voldsom skuddveksling brøt ut.

Det er ventet en uttalelse om saken fra den mexicanske regjeringen senere på dagen.

Det var i kommunen Tanhuato i den vestlige delstaten Michoacan at det kom til skyting i morgentimene lokal tid fredag.

Borgervern

Tanhuato ligger nær byen Yurecuaro, der en tidligere borgervernsleder som forsøkte å bli ordfører, ble skutt og drept under et valgkamparrangement sist uke.

I 2013 dannet bønder borgervernsstyrker i Michoacan for å drive ut narkotikakartellet Los Caballeros Templarios (Tempelridderne).

Tanhuato ligger også nær grensa til delstaten Jalisco, der det mektige narkotikakartellet Jalisco Nueva Generación har kjempet mot sikkerhetsstyrker i dødelige sammenstøt tidligere i år.

1. mai skjøt gruppa ned et politihelikopter med en rakettdrevet granat, et angrep som kostet sju soldater og en politikvinne livet. Samme dag kunngjorde myndighetene det de kaller Operasjon Jalisco, som retter seg mot kartellet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere