RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Khaled Abdullah

Minst 40 drept av bombe og skyting i Jemen

Sist oppdatert:
Minst 40 personer skal være drept og over 100 ble skadd i angrepet på Jemens forsvarsdepartement torsdag.

Departementet ble angrepet med en bilbombe og påfølgende skuddveksling torsdag morgen. Torsdag formiddag sier medisinsk personell at over 40 personer omkom i angrepet.

Ifølge kilder i forsvarsdepartementet var det en bilbombe som forårsaket den kraftige eksplosjonen ved departementet torsdag morgen. Bomben skal ha vært rettet mot sykehuset på departementets område.

- En selvmordsbomber kjørte en bil fullastet med eksplosiver inn i porten til Jemens forsvarsdepartement, sier en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Flere personer tok seg inn i bygningen etter eksplosjonen og løsnet skudd. Militæret skal ha skutt tilbake. Like før klokken 9 torsdag meldes det at situasjonen er under kontroll.

Forsvarsdepartementet ligger i bydelen Baba al-Yaman midt i Sana.

Den siste tiden har det vært mange voldsepisoder og angrep i Jemen. Landet er inne i en politisk overgangsfase etter at tidligere president Ali Abdullah Saleh gikk av i 2012 etter 33 år som president. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere