Minst 40 drept i ulike angrep i Irak

Bagdad (NTB-AFP): 14 personer i den irakiske sikkerhetsstyrken ble skutt og drept torsdag kveld. I løpet av dagen ble til sammen minst 40 personer drept i ulike angrep i landet.

11.07.13 21:36

11 av de 14 drepte fra sikkerhetsstyrken voktet en oljerørledning. Angrepet skjedde på veien mellom Haditha og Baiji, 20 mil nord for Bagdad.

Militante drepte til sammen minst 25 personer i den irakiske sikkerhetsstyrken torsdag. 15 andre døde i andre angrep rundt om i landet.

Det dødeligste angrepet rammet et begravelsesfølge i byen Muqdadiyah nordøst for Bagdad, hvor minst 10 personer ble drept og 22 såret av en bilbombe og en selvmordsbomber.

Så langt i juli er over 240 personer drept i voldelige angrep i Irak.

I byen Tuz Khurmatu nord i landet ble 32 såret av en bilbombe torsdag, mens 14 ble såret av bilbomber i byen Kirkut. Begge disse byene ligger i et område som den autonome Kurdistan-regionen vil inkorporere. Bagdad er svært negative til dette, og striden omtales som den største langsiktige trusselen mot stabiliteten i Irak. Her var det også flere angrep natt til torsdag, ifølge tjenestemenn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.