*Nettavisen* Nyheter.

Minst 40 ulver observert i Sør-Norge i vinter

Trondheim (NTB): Noen ganger er rop om «ulv» høyst berettiget. I vinter er det observert mellom 40 og 44 ulver fordelt på åtte fylker i Sør-Norge.

De fleste av dem - mellom 34 og 37 - er bare sett på norsk side av riksgrensen, opplyser Rovdata, som har mottatt Høgskolen i Hedmarks rapport om ulveobservasjonene.

Det er sett ulv fra Agder i sør til Trøndelag i nord, og det er i Hedmark «gråbein» dukker opp oftest. 33 til 35 av ulvene ble observert her.

- De resterende sju til ni ulvene er registrert i fylkene Sør-Trøndelag, Oppland, Akershus, Buskerud, Telemark, Vest-Agder og Aust-Agder fylker, forteller Morten Kjørstad, som leder Rovdata.

Prosjektleder Petter Wabakken ved høyskolen sier det også er svært sannsynlig at det også er ulver som har fast tilhold innenfor minst to områder av Østfold fylke.

- Det har kommet inn meldinger fra Rømskog og Halden, men flere av meldingene har kommet inn for seint til å kunne følges opp på sporsnø. Samtidig har snøforholdene generelt vært dårlige i dette fylket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag