*Nettavisen* Nyheter.

Minst 42 døde i gruveulykke

Foto: - (AP)

Lørdag morgen eksploderte det i en kullgruve nordøst i Kina.

21.11.09 21:27

Ifølge nyhetsbyrået Ap, er det minst 42 gruvearbeidere som har omkommet i gasseksplosjonen. Men ytterligere 66 er fortsatt savnet inne i gruvegangene 500 meter under jorden. Det opplyser den statlige tv-kanalen i Kina.

Ulykken skjedde natt til lørdag klokken 02.30 i kullgruven Xinxing ved byen Hegang i provinsen Heilongjiang nordøst i Kina, på grensen mot Russland.

Selskapet opplyser at det befant seg 528 gruvearbeidere under jorden da det eksploderte. Gruven er eid av Heilongjiang Longmei Mining Holding Group og produserer tolv millioner tonn kull i året.

Et tegn på at Kinas myndigheter har engasjert seg i ulykken, er at visepresident Zhang Dejiang skal være på vei til ulykkesstedet for å overvåke redningsarbeidet.

I fjor var det 3200 gruvearbeidere som døde i ulykker på arbeidsplassen, men ifølge uoffisielle grupper skal sifrene være mye høyere. Oversvømmelser, eksplosjoner og tunneler som kollapser er de vanligste ulykkene i kinesiske gruver.

Et lavt sikkerhetsnivå og en stor etterspørsel etter fossile ressurser gjør gruvene i Kina til de dødeligste i verden, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.