RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 48 drept i voldsbølge i Irak

Bagdad (NTB-DPA-AFP): Minst 48 mennesker er drept i en to dager lang bølge med terrorangrep i Irak. Blant de døde er 25 politifolk, som ifølge sikkerhetsfolk ser ut til å ha blitt ofre for en samordnet serie med selvmordsangrep.

I en dramatisk aksjon onsdag utløste en selvmordsbomber onsdag en sprengladning på en lastebil som var parkert under en bru på motorveien mellom Iraks hovedstad Bagdad og nabolandet Jordan. Sju mennesker som satt i biler som var på brua da det smalt, mistet livet.

I Madain sør for Bagdad og i Ghazaliyah-området i hovedstaden ble sju mennesker drept av to veibomber samme dag. I byen Mosul nord i Irak ble seks mennesker skutt og drept onsdag, mens to mistet livet i voldshandlinger i Kirkuk-provinsen som også ligger i nord.

Tirsdag mistet minst 16 medlemmer av de irakiske sikkerhetsstyrkene og ti andre livet i voldshandlinger rundt om i landet. Volden i Irak har dermed nådd et nivå landet ikke har opplevd siden 2008.

Analytikere mener regjeringen i Bagdad, som ledes av sjiamuslimer, ikke har greid å oppfylle krav fra det sunniarabiske mindretallet i befolkningen. Sunniene føler seg politisk diskriminert og utsatt for overgrep fra sikkerhetsstyrkene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere