Minst 50 drept i togulykke i India

Foto: STAR TV (Ap)

Et ekspresstog pløyet gjennom et annet på togstasjon. - Dødstallene vil stige, sier talsperson.

19.07.10 11:59

Minst 50 mennesker skal være drept da to ekspresstog kolliderte i provinsen Vest-Bengal øst i India natt til mandag, melder BBC.

Krasjet skal ha vært så kraftig at flere vogner fra et av togsettene fløy over en overhengende gangbro. De fleste døde befant seg i de bakerste vognene.

Indiske myndigheter sier det ene ekspresstoget pløyet inn i et annet som sto og ventet på en stasjon i byen Sainthia, omkring 20 mil nord for Calcutta. Togene var ifølge tjenestemenn, fullpakket med pendlere på vei tilbake til jobb etter å ha tilbringet en helg sammen med sine familier.

Jernbaneminister Mamata Banerjee og andre personer fra myndighetene er nå på ulykkesstedet, og store folkemengder omringer stedet.

Ulykken inntraff rett før kl. 02 etter midnatt lokal tid.

- Opp mot 100 døde
To tv-kanaler har oppgitt at mellom 50 og 70 mennesker skal være døde. Men mediet Headlines Today rapporterer at dødstallet kan være så høyt som 100.

Minst 100 personer skal være skadet.

Redningsarbeidere skjærer seg nå gjennom vrakene med gasskniver og andre redskaper for å finne overlevende.

- Omkring 48 mennesker er så langt gravet fram. Vi har ennå ikke navn eller informasjon om personene for å varsle slektningene deres, sier en talsperson for Jernbaneverket i India, Sunil Banerjee til nyhetsbyrået AFP.

Ulykken skjer bare to måneder etter et attentat mot et tog i Vest-Bengal, som da krevde nærmere 170 liv. Maoist-opprørere mistenkes av politiet - men nekter selv - for å ha stått bak attentatet mot toget mellom Calcutta og Bombay.

300 ulykker hvert år
India er blant de landene med flest togulykker. Over 300 togulykker inntreffer hvert år, og de seneste månedene har flere hundretalls mennesker blitt drept. Jernbanenettverket i India opererer 9000 tog og frakter 18 millioner passasjerer hver eneste dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.