RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 56 drept i luftangrep i Syria

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-AFP): Minst 56 mennesker, blant dem flere barn, er drept i et luftangrep i den syriske byen Aleppo, ifølge en eksilgruppe.

Syrian Observatory for Human Rights sier at regimets helikoptre bombet deler av Aleppo, som er Syrias største by, og flere landsbyer i området rundt. Blant de døde skal det være seks barn og sju opprørssoldater.

Eksilgruppen sier at fly slapp tønner med TNT ned i boligområder i byen, blant annet Hanano-nabolaget. Flere mennesker skal ha blitt alvorlig skadd i angrepet. Aleppo er delt mellom tilhengere og motstandere av president Bashar al-Assad.

- Assad-regimet prøver å vende folk i områder der opposisjonen står sterkt mot opprørerne. Det dreper og tvinger folk til å rømme for å oppnå det målet, sier Rami Abdulrahman, som leder Syrian Observatory for Human Rights.

Flere hundre mennesker skal ha mistet livet i Aleppo den siste uken under bombingen, opplyser helsepersonell og aktivister.

Aleppo var tidligere Syrias økonomiske hovedstad, men etter nesten tre år med borgerkrig er byen i stor grad redusert til ruiner, skriver AFP. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere