Minst 65 døde i eksplosjon på fabrikk i Kina

DØDE OG SÅREDE: Omkomne og sårede lå utenfor fabrikken som ble rammet av en eksplosjon lørdag.

DØDE OG SÅREDE: Omkomne og sårede lå utenfor fabrikken som ble rammet av en eksplosjon lørdag. Foto: China Stringer Network (Reuters)

Minst 65 personer mistet livet og over 120 ble skadd i en eksplosjon i en fabrikk i Kina lørdag, melder statlig kinesisk TV.

Beijing (NTB-AFP): Ulykken fant sted i byen Kunshan øst i landet. Eksplosjonen, som ble hørt rundt klokken 7.30 lokal tid, rammet et verksted der det blir polert hjulnav. I tillegg til de 65 drepte er over 120 personer skadd, melder lokale medier.

På det sosiale nettstedet Weibo beskriver vitner området som uoversiktlig.

De første undersøkelsene tyder på at eksplosjonen skyldtes uaktsomhet ved bruk av høy temperatur i en av poleringsavdelingene, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Bilder på CCTV viste store søyler med røyk som steg opp fra fabrikken, og sårede som lå på bårer.

Rundt 450 personer jobber på fabrikken i Kunshan, som blant andre har det amerikanske bilkonsernet General Motors som kunde.

Kina, som har verdens nest største økonomi, har hatt en rekke ulykker som følge av manglende sikkerhet på arbeidsplasser. I juni i fjor døde 120 personer i en brann i et slakteri nordøst i landet. Skylden ble da lagt på dårlig ledelse og blokkerte nødutganger.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.