Syriske soldatstyrker skal ha skutt med skarpt og brukt tåregass mot tusenvis av demonstranter over hele landet. Al Arabiya melder om 68 drepte fredag kveld.

Foreløpig kommer tallene på antall drepte fra ubekreftede kilder i landet.

Har utestengt journalister
Skytingen har funnet sted både i områder rundt hovedstaden Damaskus og i sentrum av byen Homs.

Volden brøt ut under masseprotester i Syria fredag. Sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstrantene som masjerte for å vise sin misnøye mot myndighetene, skriver CNN.

Ettersom Syria har utestengt alle journalister, stammer det meste av informasjonen om opprøret fra øyenvitner.

Brutte løfter
Statlig TV rapporterte at innbyggerne ville få lov til å protestere fredelig, men disse løftene ser det altså ikke ut som at myndighetene har holdt.

De nye voldelighetene kommer etter at president Bashar al-Assad formelt opphevet unntakslovenee som har vært i kraft siden 1963, la ned den statelige sikkerhetsdomstolen og opprettet nye reguleringsordninger for demonstrasjoner.

Menneskerettighetsorganisasjoner opplyser at mer enn 200 mennesker har dødd i løpet av ukene med protester.

En aktivist forteller at syriske sikkerhetsstyrker i forstaden Sit Zainab åpnet ild mot demonstranter som forsøkte å rive ned en statue av presidentens avdøde far og tidligere hersker av Syria, Hafez al-Assad.

En talsmann for Human Rights Watch (HRW), sier til BBC News at Bashar al-Assad nå har mulighet til å bevise sine intensjoner ved å la langfredag-protestene fortsette uten voldelig undertrykkelse.