RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 71 drept i Pakistan

Foto: STR/PAKISTAN (Reuters)
Sist oppdatert:
To moskeer i det nordvestlige Pakistan er rammet av terroraksjoner.

Angrepet skjedde fredag ettermiddag i Waali moskeen i området Darra Adam Khel i Pakistan. Engelske BBC meldte først at 55 er døde og minst 100 er såret. Nå har flere av de sårede omkommet.

Selvmordsangrepet kan være et svar på en offensiv fra pakistansk militære mot Taliban i dette området. Moskeen eies av en mann som støtter pakistanske myndigheter mot Taliban.

Dødstallene stiger

– Nå har antall døde steget til 66, og det kan bli flere fordi mange av de sårede er kritisk skadd, sier Shahid Ullah, en av lederne i provinsstyret i provinsen Pakhtunkhwa til Reuters.

Angrepet skjedde rett etter at fredagsbønnen var ferdig. En selvmordsbomber gikk rett inn i hovedhallen der 300 mennesker var samlet, og utløste bomben.

Provinsleder Ullah sier at moskeens portvakter hadde forsøkt å stoppe selvmordsbomberen, men at han hadde klart å komme seg inn.

Angrep nummer 2
Det har også blitt kastet granater mot en moské i landsbyen Sulemankhel nær Peshawar. Her er minst fem drept og 11 skadd.

Det er foreløpig usikkert hvem som har utført angrepene. Dette er de siste av en serie angrep den siste tiden som pakistanske Taliban har tatt ansvaret for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere