RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 80 fremmedkrigere har reist fra Norge

Sist oppdatert:
Slutter seg til IS.

Ferske tall fra Politiets sikkerhetstjeneste viser at minst 80 personer har reist fra Norge for å slutte seg til grupper som kjemper i Syria og Irak.

PST tror det er store mørketall og at antallet fremmedkrigere er betydelig høyere, skriver Aftenposten , som har hentet inn de nye tallene.

25 av dem som har reist, har kommet tilbake til Norge. 18 personer er siktet, tiltalt eller dømt, og 15 personer er bekreftet drept i kamp.

LES også: Europarådet skjerper kampen mot fremmedkrigere

PST mener fremmedkrigere kan utgjøre en mulig terrorfare når de kommer tilbake til Norge. De holder derfor et øye med flere av dem, men det er langt fra alle som overvåkes.

– Det er en rekke tiltak som vurderes når fremmedkrigere kommer tilbake. Pågripelse er kun ett av dem. De færreste utgjør en reell terrortrussel, men de trenger å få seg en jobb, finne en mening med livet og å komme seg ut av et radikalt miljø, sier kommunikasjonsdirektør Martin Bernsen i PST.

En av dem som ble pågrepet de han kom hjem, er en 24 år gammel mann som må møte i Oslo tingrett mandag, siktet for terrorhandlinger i Syria. Forsvarer John Christian Elden har opplyst at 24-åringen nekter straffskyld og sier han hadde humanitære formål i Syria.

LES her: Frp-debatt om forbud mot fremmedkrigere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere