HTML EMBED
embedNAvideo("zmsNin8Gaunybd8oPtW1OQ", false)

OSLO/LA LONDE (Nettavisen): Få siste nytt i direkterapporteringen nederst i saken.

Se video: Her kjører lastebilen inn i menneskemengden

Rundt klokken 07.27 fredag er antall døde bekreftet å være 84 personer. Det opplyser det franske innenriksdepartementet.

Flere barn er blant de drepte i Nice, opplyser president François Hollande, som sier hendelsen unektelig bar preg av terror.

– Frankrike er igjen rammet av islamistisk terror, sa presidenten i en tale til det franske folk like før klokka 4 fredag morgen.

Flere titall skal være såret.

Ber nordmenn melde pårørende i Norge

Nettavisen har snakket med pressevakten i Utenriksdepartementet, Ane Lunde. UD har foreløpig ikke oversikt over om nordmenn er skadd i hendelsen.

DIREKTE: - Sjåføren var lokal fransktunisier

- Det er så langt ingen indikasjoner på at noen er drept eller skadd, men vi fortsetter å jobbe gjennom natten for å kartlegge situasjonen, sa hun til Nettavisen like før klokken tre natt til fredag.

UD ber nordmenn i området om å melde ifra til sine pårørende i Norge om hvordan de har det.

Er du i Nice eller vet du noe om saken? Kontakt Nettavisen på 02060 eller tips Nettavisens journalist her!

Det var rundt 22.30 torsdag kveld at en lastebil kjørte inn i den store folkemengden som var samlet for å se fyrverkeriet i forbindelse med Frankrikes nasjonaldag på Promenade des Anglais i Nice.

Les også: Norske Bjørn Emil er i Nice: - Hundrevis i panikk ropte «run, run, run»

Angrepet skjedde like ved luksushotellet Negresco på strandpromenaden, et område hvor det er mange turister, også norske.

HTML EMBED
embedNAvideo("mvs4rWbfyg3m_UU6wwJj0g", false)

- To kilometer

Bilder viser lik som ligger så langt unna som Ruhl Plage, 550 meter lenger øst på promenaden, der den ene fansonen var plassert under EM.

Se flere rystende bilder fra Nice her.

Jean-Michel Pretre ved påtalemyndigheten i Nice sier at kjøretøyet kjørte hele to kilometer før politi lyktes med å stanse den.

Granater og skytevåpen

Ifølge Sky News skal det ikke være tvil om at lastebilen kjørte inn i folkemengden med vilje.

Like etter klokken 01.30 bekrefter lokale myndigheter at bilen var lastet med våpen og granater.

Kristian Julius fra Stockholm beskriver angrepet slik overfor Aftonbladet :

– Bilen kjørte uten lys. Den kom mot oss. Vi kastet oss til siden i siste sekund. Det lå flere døde på veien. Det var panikk. Folk var hysteriske. Vi sprang ned til stranden i frykt for at den skulle ha med sprengstoff, sier han.

Skutt

Sjåføren av lastebilen er skutt og drept av politiet. Ruta på lastebilen har svært mange kulehull, det er uvisst om dette skyldes at sjåføren hadde våpen eller om det er politiet som har skutt inn.

Angrepet skal ha startet med at lastebilsjåføren løsnet skudd.

– Han hoppet bare ut og startet å skyte inn i folkemengden. Det var en helt uvirkelig situasjon, forteller norske Nina Kristengård, som ble øyenvitne til terrorangrepet.

Saken fortsetter.

Etter angrepet kom det meldinger om en angivelig gisselsituasjon inne på en restaurant i området. Dette avviser franske myndigheter.

Det brøt ut panikk da lastebilen kjørte inn i mengden. Den populære promenaden var ekstra befolket av tilskuere som skulle se på fyrverkeriet langs stranda, deriblant mange barnefamilier.

Det var en stund usikkert om det dreide seg om skuddveksling eller lyd fra fyrverkeriet som pågikk.

Bilder viser væpnede politimenn som sikter på lastebilen fra en av palmetrærne i gata.

Ber folk holde seg inne

Myndighetene i byen ber folk om å komme seg innendørs og holde seg i ro.

Ifølge Nice-Matin tilbyr byens taxier å frakte folk hjem gratis.