RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst åtte drept av bombe i Damaskus

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-Reuters-AFP): Minst åtte mennesker ble drept og flere titalls såret da en bombe eksploderte nær en sjiamuslimsk helligdom i Syrias hovedstad Damaskus onsdag, ifølge opposisjonskilder.

De statlige mediene i landet har meldt om seks drepte og 13 sårede i eksplosjonen, som fant sted utenfor Yasser hotell og rett øst for Sayyida Zeinab-helligdommen. Enkelte kilder oppgir at bomben var festet på en motorsykkel, mens andre sier den lå skjult i en søppeldunk.

- Det er uklart om det var helligdommen som var målet, eller om det var en av bygningene til sikkerhetsstyrkene som ligger tett inntil, sier et øyenvitne.

Den irakiske sjialederen Muqtada al-Sadr har også kontor i det samme området, som betegnes som et fattig nabolag der det både bor sunni- og sjiamuslimer. Det har vært flere angrep i området, blant annet i juni, da 14 mennesker ble såret av en selvmordsbombe. En annen bombe skal ha blitt funnet i det samme området, men ble uskadeliggjort.

Onsdag kom det også melding om en eksplosjon i byen Moadamiyat al-Sham sørvest for Damaskus, et område der det har vært harde kamper mellom regjeringssoldater og opprørere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere