RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst åtte drept i selvmordsangrep i Mogadishu

Sist oppdatert:
Mogadishu (NTB-Reuters): En selvmordsbomber tok med seg minst åtte sivile i døden i et angrep på fredsbevarende styrker i Mogadishu fredag, ifølge somaliske myndigheter.

Angriperen kjørte i bil inn i en kolonne tilhørende styrker fra Den afrikanske union (AU), ifølge Abdikafi Hilowle, som er sjef ved ordførerens kontor i Mogadishu. Ingen soldater ble drept.

- Jeg bekrefter at selvmordsbomberen samt sju sivile døde på stedet. Ytterligere en sivil døde senere på sykehuset av skadene, sier Mohamed Osman, en høytstående politimann, til nyhetsbyrået Reuters.

Vitner sa tidligere til Reuters at de først hørte en høy eksplosjon, etterfulgt av lyden av skudd. Den islamistiske opprørsgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet.

- Vi kommer ikke til å begrave bomberens levninger. Vi kommer til å kaste dem på søppeldynga. Dersom al-Shabaab hadde vært muslimer, hadde de ikke drept muslimer under ramadan, sier Hilowle.

Svart røyk lå over byen, som er blitt rammet av flere selvmordsbombere i de siste ukene. Al-Shabaab sto også bak et dødelig angrep på en FN-base i Mogadishu i juni, samt et angrep på et marked i hovedstaden denne uka. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere