*Nettavisen* Nyheter.

Minst fem drept i religiøse sammenstøt i Egypt

Kairo (NTB-Reuters-DPA): Minst fem personer er drept og åtte skadd i sammenstøt mellom muslimer og kristne i en by nær Egypts hovedstad Kairo.

06.04.13 19:12

Sammenstøtene skal ha begynt sent fredag og pågått fram til lørdag morgen, melder det statlige nyhetsbyrået MENA.

En politikilde oppgir at uroen begynte da barn fra det koptisk-kristne miljøet tegnet kristne symboler på en lokal, islamsk institusjon i et arbeiderklasseområde i Khusus. En kristen tjenestemann sier ifølge MENA at uidentifiserte gjerningsmenn angrep en lokal kirke under sammenstøtene og satt fyr på deler av den.

Fire av de drepte er koptiske kristne, mens én er muslim. I tillegg skal åtte være skadd i skytingen mellom de to gruppene.

Egyptiske kristne antas å utgjøre rundt 10 prosent av befolkningen på 83 millioner. En økende usikkerhet om framtiden preger de kristne i Egypt, hvor islamistbevegelsen Det muslimske brorskap nå har sikret seg svært stor makt.

Men president Mohamed Mursi, som har bakgrunn fra brorskapet, har lovet å beskytte kopternes rettigheter. Opptøyene mellom ulike religiøse grupper i Khusus «er uakseptable og alvorlige», understreker Saad al-Katatni, som er leder for muslimbrødrenes politiske parti. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.