Gjerningsmannen skal være en hvit, mindreårig gutt, ifølge politiet, som ellers er sparsomme med detaljer. Han ble pågrepet etter å ha unnsluppet politiet i flere timer.

Stabssjef Amanda Rolle i Raleigh-politiet sa tidligere at de hadde omringet en låve der de mente at han hadde forskanset seg. Politiet avsannet da tidligere meldinger om at han var arrestert.

Blant de drepte er en politimann som ikke var på jobb. En annen politimann ble såret i skytingen, men tilstanden hans skal ikke være livstruende.

Politiet stengte av gater og ba folk holde seg hjemme etter at det ble meldt om skytingen på en populær tursti, Neuse River Causeway, i et boligområde i Raleigh, ved 17-tiden torsdag amerikansk tid.

Først over fire timer senere, klokka 21.37, ble gjerningsmannen tatt, ifølge politiet.

Den første meldingen om at en mistenkt var arrestert, kom fra politiet i byen Knightsdale i nærheten av nabolaget i Raleigh der skytingen fant sted.

Våpenkriminalitet er et enormt problem i USA, der en sterk lobby uopphørlig jobber mot alle restriksjoner på skytevåpen. 49.000 mennesker døde av skudd bare i fjor, mange av dem i selvmord.

(©NTB)