Minst fem klinikker behandlet 13-åring som døde

FUNNET DØD: Politiets teknikere ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften.

FUNNET DØD: Politiets teknikere ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Minst fem forskjellige klinikker og helseinstitusjoner var involvert i behandlingen av den 13 år gamle jenta som døde på Beitostølen nyttårsaften.

Sandvika (NTB): Politiet undersøker nå hvem som stanset behandlingen.

– Dette er noe vi vil ha fokus på i den videre etterforskningen, men vi ønsker ikke å kommentere dette ytterligere nå, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle til Budstikka.

Les: Dødsfallet i Valdres - dette har skjedd
Les også: Mor til 13-åring i 2012: – Hun skal bli frisk

Hasle forteller at det er foretatt mange avhør så langt i saken.

– Det gjenstår fortsatt vitneavhør, og vi er ikke i mål når det gjelder avhør av siktede, sier Hasle.

Ifølge Budstikka har Fylkesmannen i Oslo og Akershus bedt en rekke instanser gi en orientering om deres befatning med jenta. Dette er blant annet to fastleger, Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Vestre Viken, BUP-Vest, avdeling Vinderen og Oslo universitetssykehus, Regional seksjon for spiseforstyrrelser. Ifølge avisen er fastlegene også bedt om å utlevere to fullstendige journaler.

Politiet har opplyst at bærumsjenta trolig døde av avmagring. Jentas familie skrev i et brev at moren i mange år hadde kjempet en «håpløs kamp mot det organiserte samfunnet», men uten å få hjelp.

Moren ble siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren døde, men nekter straffskyld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.