RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst jobbstress i Norge

(Crestock)
Oslo: Nordmenn er blant dem som opplever minst stress på jobben.

Selv om én av tre nordmenn sier at de lider av jobbrelatert stress, er Norge blant de europeiske landene som har minst stress på jobben.

Det viser en undersøkelse som er utført av StepStone i Europa, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Norge og Nederland
I snitt svarer nesten halvparten av de 6.206 spurte europeerne at de er tungt overarbeidet eller at jobben har en skadelig effekt på deres fysiske eller psykiske velvære.

Av landene som er med i undersøkelsen, kommer belgiske arbeidere dårligst ut, mens norske og nederlandske arbeidstakere har det best. I Norge svarer 61 prosent at de takler jobbforholdet sitt bra.

Må anstrenge seg
– I Norge har vi lagt stor vekt på å skape gode arbeidsmiljøer. Det gir selvfølgelig utslag på slike meningsmålinger. Likevel bør arbeidsgiverne anstrenge seg ytterligere for å skape gode forhold, fordi mistrivsel og stress fører til lav produktivitet og at ansatte slutter, sier administrerende direktør i StepStone Pål Reinert Bredvei til ANB.

Undersøkelsen er gjennomført blant i Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere